বিস্কুটত থকা সৰু সৰু ফুটা বিলাক কিয় থাকে?কেৱল ডিজাইনৰ বাবে নে ইয়াৰ আঁৰত কিবা কাৰণ লুকাই আছে,জানো আঁহক ইয়াৰ আঁৰত থকা তথ্য
অধিক তম লোকৰ ঘৰত আলহীৰ আদৰণিৰ বাবে চাহৰ লগত বিস্কুট থাকেই।আপুনিও বিস্কুত মিঠা-নিমখীয়া নানা সোৱাদৰ নিশচয় খাইছে।নতুন-পুৰণাই এতিয়াৰ বজাৰত ভৰপুৰ আছে। আপুনি দেখা পোৱা কিছুমান বিস্কুটত সৰু সৰু ফুটাও নিশ্চয় দেখিবলৈ পাইছে।এই ফুটা বিলাক কিয় থাকে জানি লওক
বিস্কুট তৈয়াৰ কৰাৰ আগতে, ময়দা, চেনী আৰু নিমখ চাদৰৰ দৰে ট্ৰেএখনত বিয়পাই দিয়া হয় আৰু যন্ত্ৰএটাৰ তলত ৰখা হয়। ইয়াৰ পিছত, এই যন্ত্ৰটোৱে সেইবোৰত ছিদ্ৰ কৰে। এই ছিদ্ৰবোৰ অবিহনে বিস্কুটবোৰ সঠিকভাৱে বনাব নোৱাৰি। বিস্কুট তৈয়াৰ কৰাৰ প্ৰক্ৰিয়াৰ সময়ত, সেইবোৰত কিছু বায়ু ভৰ্তি কৰা হয় যিবোৰ অভেনত গৰম কৰাৰ সময়ত গৰম হোৱাৰ ফলত ফুলি উঠে। ইয়াৰ ফলত বিস্কুটৰ আকাৰ ডাঙৰ হোৱাৰ সৈতে বিস্কুটটো বিশৃংখল হৈ পৰে।এনে পৰিস্থিতিত আকাৰ বৃদ্ধি হোৱা প্ৰতিহত কৰিবলৈ সেইবোৰত ছিদ্ৰ কৰা হয়। হাই-টেক যন্ত্ৰবোৰে এই ছিদ্ৰবোৰ একে দূৰত্ব আৰু সমান দূৰত্বত প্ৰস্তুত কৰে। এনে কৰাৰ দ্বাৰা, বিস্কুটটো সকলো ফালৰ পৰা সমানে ফুলি উঠে আৰু সঠিকভাৱে ৰিপেন্স কৰে। বিস্কুটত যিমান ছিদ্ৰ তৈয়াৰ কৰা হয় সিমানেই সিজোৱাত সহায়ক হয় আৰু খোৱাত Crispy আৰু Crunchy পৰে।ছিদ্ৰ বনোৱাৰ এক বৈজ্ঞানিক কাৰণ হ'ল ইয়াত থকা তাপ উলিয়াই অনা, যদি কোনো ছিদ্ৰ নাথাকে, তেন্তে বিস্কুটৰ তাপ ওলাই আহিব নোৱাৰিব আৰু সেইবোৰ মাজৰ পৰা ভাঙিবলৈ আৰম্ভ কৰিব।সেয়েহে বিস্কুটত ফুটা অতি গুৰুত্বপূর্ণ।
Comments
Post a Comment